Het samenspel van mind en intuïtie

De mind en de intuïtie hebben een interessante verhouding met elkaar. In het begin ziet de mind de intuïtie vaak als een vijand. De mind is bang om de intuïtie te volgen. Belangrijke waarden van de mind zijn: veiligheid en voorspelbaarheid. De mind kan helemaal in de stress schieten als iets anders loopt dan verwacht en is erg goed in het verzinnen van doemscenario’s. Dit is vermoeiend. Veel mensen verlangen er naar om meer zorgeloos te leven. Dan kan je besluiten om meer naar je intuïtie te gaan luisteren. In het begin heeft je mind daar nog veel weerstand tegen. Na een tijdje ziet de mind in dat leven naar de intuïtie eigenlijk heel lekker is en zal die zich steeds rustiger houden. De mind en de intuïtie worden dan vriendjes. De mind gaat de intuïtie helpen om haar dromen te verwezenlijken. Deze overgang kan best een tijd duren, maar het proces is leuk. Je merkt dat je steeds rustiger en zorgelozer word, dat is heel fijn.

Het is niet zo dat je dan vrij bent van negatieve gedachten, maar je kunt er steeds vaker met een vriendelijke houding naar kijken. Je ziet in dat de mind eigenlijk maar een klein kindje is die zo zijn best doet om je te helpen, maar niet goed weet hoe. Wanneer je dat inziet kun niet anders dan denken: dankjewel mind dat je zo je best doet om me te helpen. Ik hou van je. Je leert om vanuit de blik van je intuïtie naar je mind te kijken. Die blik is altijd liefdevol.

In mijn coaching sessies help ik je om de mind en je intuïtie te onderscheiden. We gaan kijken hoe de mind en intuïtie vriendjes kunnen worden. Dat scheelt heel wat strijd in je hoofd. Wat een opluchting!