Geen categorie

In dialoog met je intuïtie, zo doe je dat

Zoek jij een concrete manier om met je intuïtie te verbinden? Dan ben je op het juiste adres. Hierbij geef ik aan hoe je stapsgewijs met je intuïtie kunt verbinden. Ik raad je aan om dit minimaal wekelijks te oefenen, zodat je jouw intuïtie echt leert kennen en ermee vertrouwt raakt.

Benodigdheden:

-mobiel voor meditaties op Youtube. Wanneer je liever zonder begeleiding mediteert, raad ik de app insight timer aan, aangezien je daar klankschalen kunt gebruiken. Je kunt je mobiel zelfs op vliegtuigstand zetten wanneer je dit doet, zodat je niet afgeleid raakt.

-oortjes

-(teken)papier

-Eventueel kleurtjes

-Pen of potlood

Stappenplan:

1.Schrijf vragen op die je aan je intuïtie wilt stellen. Wanneer je het lastig vind om vragen te bedenken, kan je een paar vragen kiezen uit het lijstje hieronder.

2.Doe minstens 5 min. een gronding meditatie.

3.Adem minstens 5 min. naar je hart of buik toe.

4.Stel de eerste vraag aan je intuïtie, terwijl je naar je hart of buik blijft ademen.  

5.Schrijf het antwoord dat je krijgt op of teken het

6.Adem weer naar je hart of buik

7.Vraag net zolang op het antwoord door voor dat het duidelijk voor jou is

8.Stel een nieuwe vraag

Enz.

Bij het doorvragen adviseer ik je om de vragen die je stelt spontaan te laten opborrelen en er niet teveel over na te denken. Je intuïtie weet toch wel wat je bedoelt. Teveel nadenken over de vragen brengt je in je hoofd. Dit kan lastig zijn in het begin. Wanneer je niet op verdiepende vragen komt, kun je altijd de vraag die je hebt nog een keer stellen. Vragen als: waarom of wat bedoel je daarmee? werken ook altijd goed.

Hier mijn favoriete vragen op een rijtje:

-wat zou je mij adviseren vanuit zelfliefde?

-wat zou ik doen vanuit zelfliefde?

-wat zou ik doen als ik echt echt eerlijk ben tegen mezelf?

-wat zou ik doen vanuit vertrouwen in het leven?

-wat is nu het beste voor mij om te doen?

-wat helpt mij nu het beste om mij weer beter te voelen?

-Wat zou ik het allerliefste willen?

-Wat zou ik doen als ik geen angst kende?

-Wat zou ik doen als ik met niemand anders rekening hoefde te houden?

De stem van je intuïtie horen kan in het begin vaak lastig zijn. Je mind zit in de weg. Wanneer je geblokkeerd raakt, probeer dan één of meerdere van de volgende dingen:

.Adem weer diep naar je buik of hart toe

-Ga springen, zodat je weer meer gegrond raakt

Formuleer de vraag op een andere manier en stel hem opnieuw

-Ga naar een andere vraag op je lijstje en probeer het een volgende keer opnieuw

Laat je vooral niet ontmoedigen wanneer je vaak geen antwoord krijgt of geblokkeerd raakt door de mind. Dat is heel normaal. Gewoon blijven oefenen, je zal zien dat het steeds makkelijker zal gaan. Ik wens je heel veel succes en plezier bij het oefenen!

Wanneer je nog moeite hebt de mind en de intuïtie uit elkaar te houden, verwijs ik je door naar het volgende artikel: https://home/u99046p93175/domains/expeditie-intuitie.nl/public_html.expeditie-intuitie.nl/2020/11/03/het-verschil-tussen-mind-en-intuitie/